У фабрици воде на Забрежју је управо завршен посао на замени филтерске испуне на четири филтерска поља. На том постројењу постоји укупно 14 филтерских поља, а како каже Директор ЈКП Водовод и канализација ”Обреновац”, Бранко Матић, посао је требало да траје 100 радних дана, а завршен је за 50 и вредан је 4,5 милиона динара.

– Од 80-их година, када је почела да ради прва фаза ове фабрике, замењено је свега два поља са филтерском испуном. Тај посао нико није радио, иако би то требало да се ради на сваких 10 година – истакао је Матић. Он је објаснио да филтерска поља служе за пречишћавање сирове воде која стиже са водоизворишта, а са завршетком ових радова грађани ће добијати квалитетнију воду, сирова вода ће се брже прочишћавати и биће олакшан посао радницима у фабрици.

Предраг Јовановић, члан Већа Градске општине Обреновац је приликом обиласка фабрике изјавио следеће.

– Коначно да је неко руководство, које је преузело одговорност да руководи овако осетљивим системом какав је водовод, почело да сарађује са струком у свом предузећу. Са друге стране, ми смо спремни да финансирамо њихове пројекте. Буџет никада није био пунији, а новац који долази се троши на велике инфраструктурне пројекте. Захваљујући новоотвореним радним местима и привредној активности можемо да финансирамо овакве ствари – казао је Јовановић и додао да грађани који немају воду, а живе у рубним деловима општине, треба да схвате да јесу приоритет и да ће у наредних пет година сви добити градску воду, али, такође, како каже, мора да се улаже и у постојећу инфраструктуру.