Фестивал народног стваралаштва и фолклорне традиције ”Међународни сусрети у Обреновцу” одржаће се ове године по девети пут од 11. до 14. августа. Овогодишња манифестација ће окупити седам домаћих и седам иностраних фолклорних ансамбла из Русије, Грчке, Костарике, Црне Горе, Македоније, Пољске и Италије. 

Током трајања фестивала сва фолклорна друштва ће имати наступе на Градском тргу и дефиле кроз град како би приказали своје ношње и културну баштину земље из које долазе. За време фестивала биће организован и етно базар, изложба књига, изложба радова примењене уметности, изложба меда и пољопривредних производа.

Манифестација почиње у суботу, 11. августа свечаним дефилеом који ће кренути у 19.00 часова од ”Ц маркета”. У дефилеу ће учествовати сва домаћа културно уметничка друштва као и сви гости, а кретаће се Улицом Вука Караџића, затим Кнез Михаиловом, Улицом Милоша Обреновића до Градског трга где ће програм почети у 20.30 часова.

У оквиру фестивала наступиће културно уметничка друштва КУД ”Стублине”, ”Милоје Бељинац” – Скела, ”Прва Искра” – Барич, АНИП ”Круна” – Стублине, ЦОТК ”ТЕНТ”, ДНКТ ”Јека” и КУД ”Драган Марковић” – Забрежје.

Организатор и покровитељ манифестације је Градска општина Обреновац.