На простору Стублина данас је настављена акција Градске општине Обреновац у чишћењу града и уклањању дивљих депонија, која се спроводи у сарадњи са Јавним комуналним предузећем ”Обреновац”.

Бранислав Вилотић из кабинета председника Градске општине Обреновац је рекао да се депонија код старе железничке станице чисти већ пети пут, а трећи пут од почетка године.

– Велики проблем је што несавесни мештани и даље бацају отпад тамо где му није место иако имају своје канте и градску депонију у непосредној близини. За ову локацију су до сада исписане две казне, а подсетићу да су казне 50 хиљада динара за физичка лица и 100 хиљада динара за правна лица. Довољно је да савесни грађани усликају починиоце или таблице и предају фотографије Комуналној инспекцији и добиће награду у износу од пет хиљада динара – казао је Вилотић и додао да је, за сада, једини начин да се дивље депоније не обнављају, кажњавање починиоца.

Председник Савета месне заједнице Стублине Петар Петровић је изразио незадовољство поводом ниске еколошке свести мештана.

– Боље би било када бисмо новац који се даје за чишћење употребили за нове путеве и водовод. Морамо да схватимо да сами себе угрожавамо и да сами себи можемо помоћи – рекао је Петровић и апеловао на све да отпад бацају на места која су предвиђена за то.

Бранко Живковић, руководилац Сектора одношења отпада ЈКП ”Обреновац” је најавио да ће то предузеће приступити чишћењу депонија на гробљу у Стублинама, као и на путу за Дубраву.

– Приступићемо и чишћењу депоније у засеоку Иверић по ко зна који пут ове године и након тога ћемо чистити велику депонију која се налази на главном путу ка Дрену – истакао је Живковић и додао да су у питању велике количине отпада и да су велики трошкови одношења истог, те је још једном апеловао на мештане да не праве дивље депоније. Он је подсетио да ЈКП ”Обреновац” сваке прве суботе у месецу организује бесплатно одношење кабастог смећа.