У месној заједници Скела у току су радови на чишћењу ободно гравитационог канала. Радове изводи ЈВП ”Београдводе” у засеоку Аврамовац у дужини од 3,5 километара.

– Пре само неколико дана смо обећали да ћемо уредити ободно гравитациони канал и данас имамо конкретне радове на терену и уређењу овог простора. Након ових радова ће локални пољопривредници моћи да искористе водни потенцијал и наводњавају парцеле – лазао је саветник председника Градске општине Обреновац, Дејан Камбер. Он је подсетио да је у претходном периоду комплетно уређена каналска мрежа кроз централну градску зону и напоменуо да предстоји наставак радова на простору месне заједнице Звечка где се уређује канал К2. Камбер је, такође, најавио да ће овог месеца почети уређивање и канала Купинац од Рваћанске улице до индустријске зоне.

Заменик председника Градске општине Обреновац, Миодраг Митровић је истакао да је од 100 километара, током претходне и ове године, очишћено преко 80 километара каналске мреже.

– До сада је овај канал практично био неупотребљив, а када се уреди, биће од огромног значаја за овај део Обреновца. И ове године настављамо радове, не само на чишћењу канала већ и на сређивању мостова и ћуприја. Чим се заврши тендерска процедура, а очекујемо да ће то бити јесен, и овај канал ће добити нови мост – рекао је Митровић.

Члан Савета месне заједнице Скела, Милан Стојић је изразио задовољство поводом извођења ових радова с обзиром да је канал изграђен пре 70 година и да је био запуштен. Он је подсетио да су у том месту урађени неки капитални радови од којих је истакао да је завршена реконструкција пута Грабовац – Скела, да је у току изградња фискултурне сале за Основу школу ”Никола Тесла” као и изградња цркве.