Прошле недеље су започети припремни радови на уређењу Купиначке улице у насељу Рвати. Купиначка улица ће, у оквиру прве фазе радова, бити асфалтирана у дужини од 250 метара, а у плану је и уређење канала Купинац. Пројекат уређења и изградње каменог корита у дужини од 1100 метара је израдио Институт ”Јарослав Черни”, а на јесен се очекује спровођење тендера.

Уређење ове улице је приоритет месне заједнице, казао је председник Савета месне заједнице Рвати, Урош Шормаз. Он је напоменуо да је прошле године урађена јавна равсета дуж Купиначке улице те закључио да мештани тог дела насеља коначно имају потребну инфраструктуру.

Након завршетка канала Купинац, приступиће се и последњој фази завршетка реконструкције улице од терена до Рваћанске улице, објаснио је Славко Берић, директор Јавног предузећа за заштиту и унапређење животне средине. Он је истакао да су после тридесет година, коначно, решени сви проблеми и препреке у вези уређења улице.

–Кад се има воље нађе се начин, кад нема воље, нађе се оправдање. Ми се нисмо окретали после првих проблема и препрека које смо имали са овом улицом. Било је великих проблем са подземним инсталацијама, са надземним инсталацијама, проблема имовинско правне природе и проблема укршетних ингеренција Јавних водопривредних предузећа ”Београдводе” и ”Србијаводе” – казао је Берић и најавио да ће ЈПЗЖС одмах након реализације овог пројекта приступити уређењу простора.

– Поставићемо дрворедни засад и оплеменићемо простор и инсистираћемо да се целокупан простор уврсти у обухват кошења и одржавања Јавно комуналног предузећа – рекао је Берић.

Мирко Вранешевић, председник Скупштине Градске општине Обреновац је истакао да радове изводи ЈП ”Београдпут”.

– Настављамо по плану и програму, а морам да напоменем да је укупна вредност инвестиција у овој години 112 милиона динара. До краја године ће вредност бити још виша како бисмо завршили све што смо планирали – истакао је Вранешевић и додао да су широм Обреновца започети радови на обележавању хоризонталне сигнализације, то јест, поправци пешачких прелаза у зонама школа.