38 најбољих ученика завршних година средњих школа отпутовало је данас са 12 студената са територије општине Обреновац на Грчко острво Закинтос. Пројекат који се по други пут реализује нови назив ,,Матурско лето”.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић нагласио је да се овај пројекат реализује други пут. Он је пожелео срећан пут свима и истакао уверење да ће суграђани вратити са лепим успоменама. Станојевић се осврнуо и на критеријуме за одлазак на ово летовање.
– Наставничка већа све три средње школе из Обреновца одабрала су по два најбоља ученика завршних година на основу њихових резултата. Добитници ваучера су и  студенти који нису добили стипендије у току претходне године али су њихови резултати у току студија били изванредни и кандидовали су их за ову награду. Матуранти који су прошле године ишли вратили су се са пуно лепих утисака. Ми као општина бринемо о младима, кроз стипендије, ученичке награде и радимо све како би они градили своју будућност у Обреновцу. – нагласио је Станојевић.
Пројекат ,,Матурско лето” је још један у низу пројеката који Градска општина Обреновац реализује у виду побољшања услова живота свих становника. Уз овај програм реализију се пројекти ,,Еко кампови” у оквиру ког деца од првог до четвртог разреда основне школе потпуно бесплатно летују и зимују на најлепшим српским планинама, „Еко-динар“ обухвата плаћене чланарине за сву децу узраста од 10 до 18 година.  Од 2017. Градска општина Обреновац реализује програм лечења гојазности код деце под називом „Чиготица „ који је намењен деци од 12 до 18 година у трајању од 3 недеље. Програм се реализује у сарадњи са Рехабилитационим центром Чигота на Златибору и Републичким фондом за здравствено осигурање. Општина Обреновац покренула је и низ програма који су намењени побољшању услова живота и друштвеног активизма старијих суграђана. Током целе године сваке суботе организују се бесплатани излети у циљу унапређења њиховог слободног времена.