Завршени су радови на изградњи наставка пешачко бициклистичке стазе од Забрана до Перила на Забрежју. Радове је изводило Јавно предузеће за изградњу ,,Обреновац” а изградња је започета крајем маја. Спортистима и рекреативцима на располагању је нових 1,980 метара стазе. Завршетком изградње ове деонице дужина пешачко бициклистичке стазе износи 10 километара, од Купинца, преко Забрана, затим насипом до Перила, а онда Савском и улицом Аце Симовића до Обреновца.

-Нова, лепа деоница за наше суграђане, за њихову рекреацију. Вредност инвестиције је 15,5 милиона динара и радови су завршени пре рока. У наредном периоду урадићемо јавну расвету на овој деоници – казао је Милан Марошанин, директор  Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац”.
Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић подсетио је да овај пројекат представља још једно испуњено обећање које је руководство општине дало у претходном периоду. Он је нагласио да задатак општине управо јесте тај да ради, гради и слуша потребе суграђана. Исаиловић је додао да стаза има све услове за рекреацију суграђана и апеловао на Обреновчане да је што више користе у будућности.
Изградњом бицилистичко-пешачких стаза у Обреновцу у последње три године знатно је смањен број бицилскиста и пешака који су се нашли у саобраћајним незгодама.
-Полиција ће и до сада преузимати све неопходне мере које су законом регулисане и ми ћемо на овом простору и у улици Александра Аце Симовића санкционисати све несавесне возаче који се крећу бициклистичком стазом. Ми ћемо ову локацију редовно обилазити – нагласио је помоћник командира полицијске испоставе Обреновац, Мирослав Станић.
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић овом приликом најавио је и наставак изградње стазе преко Вић бара све до фабрике воде на Забрежју.

– Велики број грађана који живи на Ројковцу, Забрежју сад ће моћи да дође до Забрана шетајући. Веома је значајно што ћемо на овом простору имати редовно присуство припадника полиције. Не смемо да имамо ниједно дете које је угрожено. Са насипа нема где да се побегне уколико наиђе возило. Ми се сваки дан трудимо да нешто ново испоручимо грађанима и након тога надлежне институције попут саобраћајне полиције и комуналне инспекције треба да врше надзор. Ово је благо нашег града и треба да га чувамо – истакао је Чучковић.