Систем даљинског грејања је главни елемент који живот у Обреновцу чини бољим у односу на све градове у Србији. Трајно опредељење ЈКП ”Топловод” и Градске општине Обреновац је континуирано и интензивно улагање у санације и реконструкције како би се очувала поузданост инфраструктуре. 

Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао радове на извођењу санације код ТЕНТ-а А, на простору ,,нулте магистрале”.

-Комплетан радиоактивни отап по завршетку радова мора да буде процесуиран у складу са законом. Мора да се зна његов траг и да се преда компанијама које су за то надлежне. Ово је отров и са обзиром на количине и трасу, ово представља најважнији посао који радимо овог лета. Велико је ангажовање свих запослених у ЈКП ,,Топловод” и стручног тима који је одредио да ова траса буде приоритет, јер ако овде дође до малог проблема, цео град остаје без грејања – истакао је Чучковић и најавио почетак пројектовања изградње топловодне мреже за насеље ,,Бреска”.

Чучковић је додао да су мештани овог дела Обреновца неправедно годинама запостављени, пошто се њихове куће налазе веома близу ТЕНТ-а и истакао да у том насељу има више од 40 домаћинстава, који ће се прикључити на топловодну мрежу током 2019. године.

Директор ЈКП ”Топловод” Борис Ивковић је нагласио да ,,нулта магистрала” представља основни транспортни вод који целу општину снабдева са топлотном енергијом.

-Ове године радимо 200м подземних цеви, радимо три велике цеви. Њих антикорозивно санирамо, стављамо заштиту и топлотну изолацију. Важно је истаћи да по завршетку ове санације, наредних 15,20 година неће бити потребно интервенисати на најважнијем делу инфраструктуре нашег града – казао је Ивковић.

Вредност радова је 7 милиона динара, док ће санација бити готова за 15 дана.

Заменик председника Градске општине Обреновац Миодраг Митровић казао је да реконструкија која је урађена прошле године и уштеде коју су направљене због инвестиционих радова, створиле су вишак који је опредељен за нове санације. Он је подсетио да је последњи пут на овом простору рађена санација цеви 1981. године и да је оправдано улагање више од 50 милиона динара зе целокупну санацију мреже у Обреновцу. Митровић је овом приликом најавио да ће по истом принципу у наредном периоду бити урађена и реконструкција водоводне мреже.