Почело је рушење барака некадашњег предузећа “Термоелектро”, које се налазе у 4. улици у Обреновцу. На том месту биће изграђена нова зграда ОШ “Љубомир Аћимовић”, чиме ће бити решен проблем недостатка простора са којим се већ годинама суочава ова образовна установа. Градска општина Обреновац поред решавања овог проблема, упоредо ради на уређењу свих запуштених јавних површина и побољшању комуналне инфраструктуре.

-Радосна вест за све ђаке, њихове родитеље и запослене у овој школи. Општина Обреновац је испунила своје обећање, локација је у ширем центру града и погодна је за родитеље. Неће бити потребе за посебним превозом, а значајно је и то што саобраћај није превише фреквентан на овом делу општине, тако да ученици могу бити потпуно безбедни током боравка у школи – истакла је Мирјана Ракић, директорка  ОШ “Љубомир Аћимовић”.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић казао је да се на овај начин решава вишегодишњи проблем свих ученика ОШ ,,Љубомир Аћимовић” и захтев грађана да простор око барака буде уређен пошто је био годинама запуштен.

-Изградња фискултурне сале у Скели је одмакла и захваљујући средствима ЕУ ускоро почињемо изградњу сале у Звечкој, нама сада остају још два објекта за основно и средње образовање који су значајни за развој Обреновца. Први је објекат ОШ ,,Љубомир Аћимовић” који ће се градити на овом простору и објекат интерната пољопривредне школе који ће омогућити боравак деци са села. На тај начин трудићемо се да млади остану у свом граду. Ово је један од најлепших плацева у Обреновцу и становници зграде коју је донирао Дејан Станковић и остали мештани овог дела града у наредном периоду имаће један уређен простор у својој околини. Ми смо као општина уложили 80 милиона динара у реконструкцију топловода и нова магистрала је управо направљена за нове намене. Све ове бараке имају налог за рушење и оне представљају прошлост на овом простору. Све породице су збринуте у згради коју је изградио Дејан Станковић, после поплаве. Док нисмо добили средства за изградњу школе направили смо договор са становништвом да користе те бараке као простор за оставе. Дали смо рок свим грађанима да те своје ствари склоне и да у наредна два месеца завршимо овај посао и да овде изградимо парк и нову школу – најавио је Чучковић и додао да се ново лице Обреновца управо огледа у уклањању зграда које су ружиле изглед града и биле потпуно небезбедне, попут зграде старог Суда и зграде Центра за социјални рад код аутобуске станице.

Јавно комунално предузеће Обреновац на основу налога издатог од стране Одељења за инспекцијске послове обавиће посао рушења и чишћења овог дела општине.

-Драго нам је да смо на локацији на којој ће се градити школа. Све јавне површине које се уређују на простору општине део су наше надлежности са целокупном механзацијом којом располажемо – истакао је директор ЈКП ,,Обреновац” Зоран Лапчевић.

Новац за изградњу нове школе издвојиће Градска општина Обреновац и Министарство просвете.