Током претходне године извршена је санација равних кровова стамбених зграда у градским насељима о трошку општине Обреновац. Како је већ било најављивано, по узору на ту акцију, радови на санацији косих кровова су рађени у центру града. Станаре у згради број 101в у насељу Старо игралиште, у Улици Вука Караџића, где је завршена санација крова, је обишао председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић.

-Лето је било веома кишно и драго нам је да је коначно решен овај проблем. Станари су од 1993. године свакодневно имали проблем након сваке кише. Наша обавеза је да слушамо народ и решавамо све проблеме. Сад радове настављамо у згради 99, након тога на Забрежју радићемо у Улици Радничка број 18 и кров на ватрогасној станици у Обреновцу. По завршетку тих радова прешли би на санацију зграда у насељима Ројковац и Дудови – најавио је Чучковић.

– Претходне две године су протекле у јеку помоћи општине кроз програм санације равних кровова у насељима Старо игралиште и Сунце. Паралелено са тим радовима, детектовали смо и остале проблеме станара стамбених зграда. Закључили смо да је проблем са прокишњавањем најизраженији у згради 101в и згради 99, тако да сада настављамо, зграда 101в је завршена и одмах се санација започиње на згради број 99 – рекао је Милош Станковић, члан Већа Градске општине Обреновац.

Председник Савета Треће месне заједнице Иван Стојић нагласио је да су санације кровова донеле сигурност свим мештанима и да услед обилних киша се неће сусретати са огромним проблемима као до сада.