Данас је у Министарству омладине и спорта одржано свечано потписивање уговора у оквиру Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу.

С циљем стварања услова за унапређење положаја и учешћа младих у локалној заједници и стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва младих, Министарство омладине и спорта је у оквиру Јавног конкурса који је расписан 30. априла 2018. године, на основу предлога комисије, од пристигла 63 предлога, одабрало 22 пројекта који ће се финансирати у укупном износу од 39.613.559,36 динара.

Градска општина Обреновац је у оквиру област 1а: Стварање услова за квалитетно провођење слободног времена, активно учешће у друштву, спровођење културних садржаја, неформално образовање и информисање прилагођено потребама свих категорија младих (реновирање и опремање канцеларије за младе, омладинских клубова и других простора за младе) поред још две општине из Србије, добила подршку за реализацију пројекта Обреновац #youthHUB у укупном износу од  2.459.277,60  динара.

Реализација пројекта Обреновац #youthHUB подразмева адаптацију и опремање једног дела биоскопа ”Палеж” са циљем стварања услова у Обреновцу за окупљање ИТ заједнице. Обреновац #youthHUB ће бити место које служи за окупљање свих Обреновчана са ИТ сцене. Ту ће се сусретати и заједно радити програмери, дизајнери, маркетери, предузетници, а сви са истим циљем – да поделе знање и да заједно раде на стварању нових пројеката. Идеја је да то буде Coworking – простор за заједнички рад. Обреновац #youthHUB ће нудити простор за индивидуалце или тимове који траже пријатне услове за рад. Простор ће  oбезбедити амбијент који подстиче амбицију и инспирацију, прилику да се упознају сјајни људе као и да се пронађе подршка за развој својих производа и бизниса. Мисија простора биће размена енергија, искустава и знања па ће бити дизајниран тако да подржи различите врсте дешавања. Нудићемо простор за организацију конференеција, предавања, панела, радионица, меетупа, промоција и коктела.