Укупно 1015 ученика обреновачких основних школа од првог до четвртог разреда и овог лета, у оквиру програма ”Еко кампови”, боравило је на Тари, Гочу, Руднику и Букуљи у одмаралиштима ”Центра дечијих летовалишта и одмаралишта Београд”. Представници Градске општине Обреновац посетили су јуче последњу туру ученика који су смештени у Станишинцима на Гочу.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је истакао да ”Центар дечијих летовалишта” има лекарски надзор у свим својим објектима 24 сата. Он је лекарима пожелео да имају што мање посла и захвалио се учитељицама које даноноћно воде бригу о деци.

– Учитељице децу ноћу обилазе док спавају, дању их воде у шетње, одлична сарадња коју имају са рекреаторима и са лекарском службом даје овако добре резултате. У прилици смо да видимо прелепе слике деце у, можда, најлепшем одмаралишту. Полако се припремамо за зиму и зимски распуст и ово је програм од кога никад нећемо одустати, то је програм који даје одличне резултате који нам дају за право да мислимо да ова ствар мора бити и даље актуелна су дечији осмеси и задовољство родитеља када се деца врате са еко кампова – закључио је Блажић.

На Гочу тренутно борави 72 ученика из Основне школе у Грабовцу, рекла је учитељица Вера Николић.

– Овде боравимо од 26. јула до 1. августа и деца учествују у свим активностима која нуди одмаралиште, имају врло садржајан дан и активности од раног јутра. Након буђења креће јутарња гимнастика коју обожавају, након тога доручак, након тога идемо у шетње које су право планинарење и прилика да се упозна природа и околина. То све даје образовни карактер овом боравку у природи, после тога је ручак и игра и све је прилаогђено деци и њиховим потребама. Након ручка су спортске активности, послеподне и увече су дискотека и маскенбал – казала је Вера Николић и захвалила се свима који учествују у овом програму јер он омогућава свој деци, без обзира на социјалне разлике, да искористе оно што се зове квалитнтан и организован и едукативан провод.

Програм ”Еко кампови” се реализује већ седам година и укључује одлазак свих ученика нижих разреда обреновачких основних школа на зимовање и летовање које у потпуности финансира Градска општина Обреновац.