Данас је у галерији Спортско-културног центра одржана свечаност поводом проглашења најбољих спортиста из Обреновца за 2010. годину. Проглашени су и награђени победници у осам категорија: најбоља женска и мушка сениорска екипа, најбољи спортиста и спортисткиња (сениори), најбоља женска и мушка екипа у млађим категоријама и најбољи спортиста и спортисткиња у млађим категоријама.

Обреновачки спортски клубови су слали предлоге за избор најбољих спортиста Спортском савезу Обреновца који је, заједно са Комисијом за спорт ГО Обреновац и спортским новинарима из Обреновца, изабрао по резултатима најбоље екипе и појединце у 2010. години.
За најбоље су проглашени: ОК ТЕНТ (најбоља женска сениорска екипа), Карате клуб Раднички (најбоља мушка сениорска екипа), ОК ПРОТЕНТ (најбоља мушка екипа у млађим категоријама), Карате клуб “Обреновац” (најбоља женска екипа у млађим категоријама), Владимир Лапчевић, каратиста (најбољи спортиста у млађим категоријама), Милана Тркља, кајакашица (најбоља спортисткиња у млађим категоријама), Драгана Башић, одбојкашица (најбоља сениорка) и Никола Иванковић, каратиста (најбољи сениор).

 Председник општине Обреновац Жељко Јоветић је уручио плакете најбољим спортистима, а окупљенима је рекао:

–  Награђивање спортиста није новина у општини Обреновац, већ је то традиција која се наставља и ове године. Одлучили смо се за скромну свечаност како би награде најбољим спортистима биле веће. Настављамо и са традицијом награђивања најбољих. Награђивали смо најбоље ученике, студенте, музичаре, а сада награђујемо и најбоље спортисте. Ови млади спортисти треба да одлуче да ли ће да живе за спорт или ће да живе од спорта. Реалност је да не постају сви шампиони у сениорским категоријама, тако да  време морају посветити и образовању. Образовање нема алтернативу, а уколико се успешно споји са спортом, онда је то права комбинација.  

Најбољим спортистима су поред плакета уручене и новчане награде које је обезбедила Комисија за спорт ГО Обреновац. Најбоље сениорске екипе су добиле новчану награду у износу од 50 хиљада динара, екипе млађих категорија и најбољи сениор и сениорка  по 20 хиљада динара, а најбољи појединци у млађим категоријама по 10 хиљада динара.