Са завршетком радова на изградњи водоводне мреже, од 9. августа ће воду добити још 45 домаћинстава у Конатицама. Тим поводом је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао ту месну заједницу и домаћинство Драгана Јовановића у засеоку Думача.

– Већ 35 година се сналазимо и воду довлачимо отприлике три пута месечно по четири и по хиљаде литара и сипамо у бунар. Вода је живот и драго ми је што ћемо сада сви да је имамо. Када је вода прошла кроз центар села имали смо очекивања да ће мрежа стићи и до нас, али док нисмо то видели нисмо се надали – казао је Јовановић.

Председник Савета месне заједнице Конатице Марко Бабић је подсетио да је обећање од почетка године, да ће вода стићи до сваке куће, испуњено. После радова на Думачи, радови ће се изводити на главном путу чиме ће цело село бити обухваћено мрежом, рекао је Бабић.

Бранко Матић, директор ЈКП Водовод и канализација је објаснио да је у Конатицама остао посао на пројектовању још километар на главном путу ка Степојевцу.

– Имамо још 19 домаћинстава која немају воду, идејно решење је завршено и надам се да ћемо на јесен кренути са радовима. Тиме ће цео брдски део општине бити прокривен водоводном мрежом – истакао је Матић и најавио за понедељак догађај од капиталног значаја за Обреновац, а поготово за водовод.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом разговора са мештанима истакао је значај радова на проширењу водоводне мреже како би се створили сви услови да људи остају на селима. По његовом мишљењу села се празне због недостатка инфраструктуре јер нема воде, путева, нема фискултурних сала ни грејања у школама.

– Ми смо то радили годинама, јер све то не може да се реши преко ноћи. Село чини културно уметничко друштво, црква, фудбалски клуб, месна канцеларија, пољопривреда инфраструктура, и ајде да ми урадимо све што је до нас – казао је Чучковић.