Полицајце из Обреновца који су спречили разбојника да активира ручну бомбу и њиховог колегу из саобраћајне полиције који је спасао жену из пожара јуче је примио Стеван Бјелић, начелник Полицијске управе за град Београд, а биће и новчано награђени.

Плави хероји, како их називају, кажу да кад би могли да врате време да би опет исто поступили без обзира на опасност са којом су се сусрели.

Било да су радне задатке извршавали у Обреновцу или центру Београда ови полицајци су својим примерима показали шта значи бити у служби грађана.

Зоран Симић је са својим колегама успео да отме бомбу из које је пљашкаш претходно извукао осигурач, док је Владимир Пенезић из стана у пламену спасио непокретну жену. Обојица кажу да то што су били у ситуацији да помогну другима и јесте главни разлог због ког су одабрали полицијску униформу.

Разбојник који је претходно опљачкао пумпу, на патролу полиције покушао је да баци бомбу када су му затражили личну карту, јер је одговарао опису човека за којим су трагали. Искусни полицајци кажу да грађани вероватно нису свесни у којој се ситуацији сваки полицајац налази само када затражи да види документа.

Иако је град даноноћно под будним оком полиције, они сматрају да Београду недостаје још полицајаца, јер у великом граду треба се носити и са великим проблемима.

Према статистичким подацима последњих година у Београду се дешава мање криминала, а истовремено полиција хапси и више преступника.

Извор: Студио Б