Настављени су радови на тоталној реконструкцији деонице пута који повезује општине Уб и Обреновац у дужини од 8,5 километара од Љубинића ка Јошеви. Радове је обишао председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић који је подсетио да су путеви који спајају општину Обреновац са околним општинама били у лошем стању.

-Ми смо поднели иницијативу да се без обзира на администраивне границе између општина, путеви раде у комаду. На овај начин спајамо општину Уб са општином Обреновац, квалитетним путем општину Обреновац са Чукарицом у Руцкој како би сви грађани имали лакши и бољи приступ главним саобраћајницама. Без обзира да ли се ради о пољопривредницима, привредним субјектима или мештанима, циљ је побољшати њихов квалитет живота. Наша жеља је да се у Љубинићу повећа број становника, да млади не напуштају села. Зато и радимо нове путеве попут оних које смо већ урадили на деоници Скела-Ушће и Грабовац-Скела. Без обзира што су добри путеви ми смо имали неколико саобраћајних несрећа са смртним случајем у Обреновцу и овом приликом апелујем на возаче да имају додатни опрез.

Чучковић је најавио да ће се ове машине ускоро преселити на Шабачки пут, где ће се радити реконструкција деонице пута од надвожњака у Звечкој до силоса у Ратарима, као и у Обреновац где ће се радити Купиначка улица.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин је објаснио да без обзира ко је извођач радова, општина и то предузеће имају обавезу да контролишу све радове који се изводе на територији Обреновца.

– Тренутно се асфалтира деоница која спаја Ваљевски део пута све до Грабовачког. Ради се у два слоја, носећи и хабајући слој. Након асфалтирања ради се уређење каналске мреже и прилази ка кућама – истакао је Маронашин.

Он је овом приликом најавио да ће крајем августа бити настављена активност према којој ће нових 100 улица у Обреновцу добити нов и асфалтирани пут.

Радови су започети почетком јуна, рок за завршетак је 60 дана а инвеститор је ЈП ”Путеви Србије”.