Данас су на спомен обележју у градском парку положени венци палим борцима у ратовима од 1990-1999. године. Венце су, поред чланова породица палих бораца, положили и представници Градске општине Обреновац, удружења бораца, ратних војних инвалида, политичких партија и грађани.

Присутнима се обратио народни посланик Ђорђе Комленски и том приликом рекао:

– Данас је један од оних дана када читамо имена наших хероја, покушавамо да се сетимо њиховог лика и да замислимо шта би радили да су са нама данас овде, у парку. Али они нису данас овде, ту су само у нашим мислима, и биће живи само док их се сећамо. Борба за сећање је и борба за истину, а истина је да никада нико од њих не би крочио ван границе Србије и не би узео пушку у руке да осваја туђе. Сви они су ишли да бране недужне, да бране Србију и да створе услове да живимо стабилно. Храброст је отићи по позиву отаџбине, а они су показали да су достојни својих предака. Тешка времена долазе, а у Србији никада није било лако. Долазе времена у којима ће се поново доносити тешке одлуке и поново мора бити храбар и јак. Та времена која долазе показаће јесмо ли ми достојни њихових имена. Многи који данас живе у Србији и ван ње, и не знају да данас живе захваљујући њиховом пожртвовању, зато ми морамо да подсећамо и себе и њих, али да чувајући истину на све наше хероје, сачувамо их живим у нашим сећањима – казао је Комленски.

Споменик је са зелене површине испред Спортско-културног центра ”Обреновац” премештен у парк ”Хероја” у центру града 2016. године. Грађани Обреновца се већ 22 године окупљају испред овог споменика како би одали почаст палим борцима.