Канцеларија за младе општине Обреновац, заједно са Спортско-културним центром ”Обреновац” и Библиотеком ”Влада Аксентијевић”, током лета 2018. године у оквиру програма неформалног образовања реализује 10 бесплатних радионица под називом ”Обреновац – град знања”.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станојевић је данас обишао радионицу цртања и сликања и објаснио да су поред те радионице у току још четири.

– Поред пет радионица које су у току, још пет радионица ће кренути да се реализује током јула и августа док год буде трајао летњи распуст. Ове радионице су одлична прилика да деца и млади открију таленте, да лепо проведу слободно време и да науче нешто ново. ”Обреновац – град знања” је само један у низу бесплатних програма намењен младима, подсетићу да успешно реализујемо и бесплатно бављење спортом за децу, бесплатни климатски опоравак на планинама, као и бесплатно летовање у Грчкој – закључио је Станојевић.

Радионица цртања и сликања је већ годинама популарна, тако да предавачица Јелена Вићентић држи часове у две групе.

– Пријавило се више од шесдесеторо деце, али дођу и деца која се нису пријавила тако да ја држим по две радионице. Ова радионица је добра јер се откривају нови таленти и то све кроз игру. Деци углавном задајем репродукцију или мртву природу, јер има пуно мале деце од 7 до 10 година, али има и старијих од 18 до двадесет и нешто година који желе да се баве дизајном или слично. Такође, имам и девојчице које већ три-четири године долазе на ове часове и заинтересоване су овиме убудуће да се баве – истакла је Јелена Вићентић.

Поред цртања и сликања, више од три стотине деце и младих ће током лета похађати летњу школу мозаика, основе танга, убрзани курс грчког језика, квилинг радионицу, радоницу новинарства, декупажа, ткања, радионицу за израду и редизајн накита као и радионицу стицања практичних знања из електротенике.

Циљ овог програма је да обезбеди квалитетно, интерактивно, занимљиво неформално образовање и ангажовано провођење слободног времена током лета.