Јуче су објављени званични резултати расподеле по школама и образовним профилима средњих школа, као и преостала слободна места за упис у другом кругу. Упис ученика у средње школе, у првом уписном кругу (осим за музичке и балетске школе) обавља се данас и сутра предајом докумената.  

У Гимназији у Обреновцу попуњена су сва места. Друштвено – језички смер уписало је 60 ученика, природно – математички смер 30, а општи смер 30 младих Обреновчана. У Пољопривредно – хемијској школи такође су попуњена сва места, док су у Техничкој школи остала четири слобода места за смер трговац, објаснио је Ивица Протић, директор Гимназије у Обреновцу.

– Ове године је интересовање за гимназију велико као и претходне школске године. Примамо 120 ђака и толико је места попуњено. Природни смер ове године има добар упис и ту је свим ђацима гимназија била прва жеља. Добро је што у последње четири године за друштвено језички смер константно бележимо подизање бодова потребних за упис, тако је ове године потребно 77 бодова.  У тај смер смо уписали 60 ђака, а могу да кажем да је за 95 одсто њих тај смер била прва жеља. Општи смер је имао пад интересовања, тако да се бележи мањи број бодова. Радује да су све три обреновачке школе попуниле капацитете, једино су четири места остала слободна за нови смер у техничкој школи за образовни профил трговац – казао је Протић и подсетио да је обавеза да се деца сада упишу, а до 1. септембра могу да се пребаце у другу школу.

Члан Већа Градске општине Обреновац, Милош Станојевић је истакао да општинско руководство посвећује велику пажњу младима тиме што се труди да отвара нова радна места.

– Циљ нам је да што више младих остане у Обреновцу, привлачимо инвеститоре како би се од пореза на зараде пунио општински буџет и како бисмо правили нове програме посвећене младима. У претходном периоду смо поделили награде најбољим студентима као и ђацима генерације, а у августу шаљемо педесеторо младих на бесплатно летовање на Закинтос – рекао је Станојевић.

Попуњавање и предаја листе жеља ради уписа у другом уписном кругу на преостала слободна места биће обављено данас од 8.00 до 15.00 часова, док је објављивање преосталих слободних места, након другог уписног круга, у среду, 11. јула до 8.00 часова. Такође, објављивање коначног распореда ученика по школама у другом уписном кругу је у среду, 11. јула, до 8.00 часова ујутру, тако да је упис ученика у средње школе у другом уписном кругу (осим за упис у музичке и балетске школе) у четвртак, 12. јула, од 8.00 до 15.00 часова.