Према плану и програму Јавног предузећа за изградњу Обреновца у току ове недеље започети су радови на уређењу атарског пута на територији месне заједнице Ушће.

Миладин Аничић, председник Савета месне заједнице Ушће је објаснио да је у питању атарски пут у засеоку Вишњак који спаја ову месну заједницу са Дреном.

– Овај пут је од великог значаја, јер повезује нашу месну заједницу са месном заједницом Дрен, а наши мештани имају доста обрадивих површина у овом крају. Због свега тога ми смо замолили општину да нам изађе у сусрет и реши овај проблем, јер се задњих десет година овде тешко пролазило пољопривредним машинама – казао је Аничић и додао да ће захваљујући овим радовима приступ парцелама бити много олакшан.

Горан Ћирић из Јавног предузећа за изградњу Обреновца је рекао да се захваљујући повољним временским приликама настављају радови на одржавању атарских путева. Он је напоменуо да је промењена технологија извођења радова на одржавању атарских путева.

– У претходном периоду смо, на основу потписаног уговора о донацији са ТЕНТ-ом, добили знатне количине камена са пруге који је настао након извођења ремонта и у циљу рационализације ми ћемо у наредном периоду користити тај камен за насипање атарских путева – истакао је Ћирић и најавио да се након ових радова механизација сели у месне заједнице Скела и Звечка.