У Клубу за младе у Обреновцу данас је представљен пројекат који се овога лета по други пут реализује. Тридесет и осам најбољих матураната и 12 студената ове године потпуно бесплатно одлази на заслужени одмор у Грчку.

– Обреновчани ће другу годину заредом имати прилику да уживају у најлепшим плажама и популарним излетима на Закинтосу. Очекује их изузетно занимљив програм на популарном острву. Радује нас успешна сарадња са општином, а матурантима и студентима желимо да се лепо проведу – казао је Немања Стојановић, испред агенције ”Balkan Fun”.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић рекао је да новац за пројекат обезбеђен тиме што је додатно повећан приход општине Обреновац кроз порез на зараде.

– Наставничка већа све три средње школе из Обреновца одабрала су по два најбоља ученика завршних година на основу њихових резултата. Добитници ваучера су и студенти који нису добили стипендије у току претходне године али су њихови резултати у току студија били изванредни и кандидовали су их за ову награду. Утисци младих који су прошле године ишли на пут дали су нам подстрек да наставимо са овим пројектом – истакао је Станојевић.

– Поносни смо на ове младе људе, на наше суграђане. Они су заиста најбоље што Обреновац има и свакако су заслужили овакву награду. Ово је прилика да напуне батерије, да се припреме за факултет, нове радне победе и да се наравно лепо проведу. Општина Обреновац од самог почетка школовања брине о својим ученицима. Обезбеђујемо одлазак на зимовање и летовање малишанима од првог до четвртог разреда, од петог разреда до 18. године сви дечаци и девојчице бесплатно се баве спортом. Најбоље студенте награђујемо стипендијама, док ђацима генерација увек дајемо симболичне новчане награде за њихов велики успех. Ђацима који не настављају школовање пружамо прилику да одмах започну своју каријеру у фабрици ”Меи Та”. Само претходне недеље сто матураната ”Техничке школе” посетило је компанију у Баричу и у наредним месецима почеће да раде. Ми ћемо наставити да спроводимо све ове активности пошто млади људи представљају будућност нашег града – нагласио је Урош Мирићић испред Кабинета председника Градске општине Обреновац.

Полазак матураната и студената заказан је за почетак августа и они ће боравити 11 дана у Грчкој.