У Обреновцу се и ове године 11. и 12. јула одржава традиционални Петровдански вашар. Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић рекао је да се, као и обично, тим поводом затварају одређене улице у граду.

– Режим саобраћаја је прошле године био мало измењен и то се показало као одлично решење што се тиче безбедности посетиоца вашара. Поред уобичајених улица, затвара се и Улица Краља Петра Првог од играонице ”Рибица” до Еко пумпе, јер је тај део улице до сада био проблематичан. Дакле, од 11. јула у 10.00 часова, до 13. јула у 7.00 часова, биће затворене улице Милоша Обреновића од броја 101 до Прве обреновачке основне школе, Гембешева улица, Улица Мајора Тепавца, део Трга др Зорана Ђинђића и део Улице Краља Петра Првог – истакао је Богићевић.

Богићевић је додао да је до сада издато скоро 80 одсто закупног простора.

– Заинтересовани за закуп се могу јавити од данас до 12. јула у згради Посавине од 7.30 до 19.00 и одмах резервисати или уплатити неко од преосталих места. Цене су исте као и ранијих година. Цена закупа тезге за прву зону је 2000 динара плус такса, за другу зону је 1000 динара квадратни метар плус таксе. Улица Мајора Тепавца је 300 динара метар плус такса, шатори и забавни садржаји су непромењене цене – казао је Богићевић.

Он је подсетио посетиоце да ЈКП Паркинг сервис за сваки вашар интензивира рад и апеловао на возаче да користе алтернативна паркинг места како би се водило рачуна о безбедности и како би се одржао комунални ред.