Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић свечано отворио новоизграђени базен са атракцијама за децу на постојећим обреновачким базенима. Тим поводом припремљен је интересантан програм за посетиоце, а деца су поред забаве на новом базену са прскалицама и тобоганима имала прилику да се друже са кловновима, да погледају представу и уживају у поклонима.

– Када смо са децом која су боравила на Букуљи били у Аранђеловачком аква парку, деца су питала да ли има шансе да се нешто тако отвори и код нас. Ја сам им тада рекао да има, али не одмах. Испунили смо обећање и јако ми је драго што ће ово убудуће бити простор за уживање и рекреацију и простор пун дечијих осмеха – казао је Чучковић у свом обраћању и нагласио да су малишани Обреновца такав поклон заслужили.

Предраг Јовановић, члан Већа Градске општине Обреновац је истакао да је овакав пројекат реализован захваљујући правом буму привредних активности на територији Обреновца.

– Захваљујући компанијама и фабрикама које раде на нашој територији имамо озбиљан прилив средстава у општински буџет која можемо да усмеримо у овакве пројекте. Сада могу да најавим да ћемо и следеће године имати новине на базену, а план је да Обреновац добије највиши тобоган у Србији који ће бити висок 22 метра висине – рекао је Јовановић и поменуо да се општинско руководство труди да амбијентална целина око базена и хотела убудуће изгледа другачије.

– Поред популарног бањског купалишта ”Цевке” се гради улица у којој ће се у оквиру спа центра налазити најмодернија болница. Такође, у озбиљним смо преговорима са потенцијалним инвеститорима о реконструкцији хотела ”Обреновац”, а све што се трудимо да урадимо за овај део града, је гаранција да ћемо стално ићи напред – закључио је Јовановић.

Такође, капацитет базена је проширен тако што су срушени зидови и померена ограда до краја плаца базена, а то је 15 метара према кружном току и 10 метара ка хотелу. Тако је добијено 1150 метара квадратних нове плаже која је употпуњена са 200 нових лежаљки.

Из Спортско културног центра ”Обреновац” подсећају да цене улазница и пропусница нису мењане у односу на прошлогодишње.  Целодневна улазница радним даном од 10.00 до 19.00 часова и викендом од 9.00 до 19.00 часова износи 250 динара, полудневна улазница радним даном од 14.30 сати је 180 динара, док је улазница за децу од 3 до 7 година 100 динара.

Среда је дан када сви ученици основних и средњих школа, уз ђачке књижице, могу користити услуге базена бесплатно.