На Градском тргу у Обреновцу данас је представљена макета будућег приласка граду и дела ауто-пута који ће проћи кроз општину Обреновац. Деоница кроз Обреновац ради се у склопу пројекта изградње Коридора 11. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је идеја акције да се истакне јавност у раду и да се прикажу нови инфраструктурни пројекти грађанима Обреновца.

– Мислим да је јако важно да грађани Обреновца виде како ће Обреновац у будућности изгледати. Када пролазе поред градилишта у Мислођину, они се питају шта се ту ради и како ће саобраћајнице бити формиране. Цело лето ће ова макета стајати овде како би сви док шетају могли да је виде. На њој се може видети и будући тржни центар, петља и нови мост, надвожњак, сплет кружних токова као и фабрика за пречишћавање отпадних вода. Очуваћемо традицију јавности рада и учешћа свих грађана и њихове контроле нашег рада. Наше је да заједно са градитељима све макете претворимо у дела и да се заједно радујемо напретку Обреновца – истакао је Чучковић.

Председник Скупштине Градске општине Обреновац, Мирко Вранешевић је објаснио да макета треба да дочара како ће Обреновац изгледати до 2022. године.

– Заиста је велико задовољство и част бити део тима који учествује у економско-индустријској револуцији наше општине. Десиће се комплетна промена амбијенталне целине коју ћемо добити изградњом нових путева и саобраћајница, а новим запошљавањима у фабрици компаније ”Меи Та”, после изградње друге фазе, нас чека још хиљаду радних места за Обреновчане. На овој макети се може видети и неколико потпуно нових кружних токова који ће повећати саобраћајну фреквенцију и безбедност – рекао је Вранешевић и додао да се на макети могу видети и два нова моста преко Саве, један који ће бити део аутопута и један који ће бити саставни део обилазнице око Обреновца. Како је Вранешевић објаснио, на други мост ће бити усмераван цео теретни саобраћај како би се смањиле саобраћајне гужве и како би се добио нови квалитет живота у центру града.