У склопу превентивних радова на водотоковима, у току је друга фаза чишћења канала Стара Тамнава. У претходном периоду је, у оквиру прве фазе радова, очишћен канал од насеља Шљивице до Бошњака на Ваљевском путу, а данас су започети радови у дужини од 4,5 километра, до Великог Поља. Инвеститор и извођач радова је Јавно водопривредно предузеће ”Београдводе”.

Дејан Камбер, саветник Председника Градске општине Обреновац је објаснио зашто су радови на уређењу старог тока Тамнаве значајни.

– Данас је званично започета друга фаза радова на чишћењу канала, на деоници од Бошњака до Великог Поља. Овај водоток је веома значајан у систему одводњавања површинских вода, јер све воде које гравитирају од Пиромана, Бровића и Великог Поља путем овог водотока одлазе ка Обреновцу и уливају се у Колубару. Управо сцене из претходних дана су доказ колико су ови радови значајни у смислу превенције бујичних поплава и како у наредном периоду не би долазило до нежељених ефеката и поплавних таласа – истакао је Камбер и подсетио да је у претходној години очишћено 100 километара каналске мреже. Он је додао да је ове године у плану чишћење још 30 километара капиларних канала.