Након обилних падавина које су погодиле и Обреновац 29. јуна, на територији шест месних заједница оштећено је 57 домаћинстава, две саобраћајнице и један стуб ЕДБ-а. Вода се повукла у корита, а надлежни санирају штету која је настала. Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је Месну заједницу Баљевац, где је бујица однела око 500 метара пута. Пут који повезује Баљевац и Ибарску магистралу је саниран тако да мештани могу да дођу до својих кућа, а рашчишћена је и деоница пута Конатице – Степојевац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић истакао је да је направљена велика штета због временских неприлика.

-Најважнија су ова два путна правца која санирамо Баљевац-Ибарска магистрала и Конатице-Степојевац. Они су рашчишћени и стављени поново у функцију. Један стуб ЕДБ-а је пао и тај квар је убрзо саниран. Комисије су кренуле у обилазак домаћинстава у свих шест месних заједница и посетиће 57 домаћинстава која су била угрожена како би се сагледала шета. Пошто је невреме било и у Барајеву, Гроцкој, Чукарици, донеће се заједничко решење за надокнаду и помоћ тим људима. Превенција која је урађена у претходном периоду када је чишћена каналска мрежа, урађени нови пропусти, предвиђена је за нормалне околности. Приликом оваквих непогода нисмо у могућности да сву ту воду усмеримо. Ми морамо наћи одговор услед климатских промена и одговорити на тај изазов. Заједно морамо сви бринути о животној средини – казао је Чучковић.

На седници Штаба за ванредне ситуације која је одржана у суботу, констатовано је да се вода повукла али  да ће чланови Штаба редовно обилазити терен у наредних неколико дана.