Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде је 23. јуна донео правилнике који се тичу доделе бесповратних средстава пољопривредницима. Као и до сада, референти Канцеларије за пољопривреду Градске општине Обреновац ће помагати заинтересованим пољопривредницима у тумачењу правилника као и подношењу захтева.

– Имамо завршетак субвенција општинских и градских, а 23. јуна је министарство издало правилнике за доделу бесповратних средстава за опрему у пчеларству, наводњавање и за пластенике, као и за доделу подстицајних средстава за младе пољопривреднике. У наредним данима очекујемо објављивање правилника за доделу средстава што се тиче сточарства и механизације – казао је члан Већа Градске општине Обреновац Александар Богићевић.

Богићевић је појаснио да је правилник за доделу подстицајних средстава за младе пољопривреднике објављен први пут прошле године и да су тада средства одобравана у износу до 10 хиљада евра. Сада су та средства повећана на 12,5 хиљада евра, а чак 75 одсто је бесповратно.

– Заинтересовани пољопривредници сву потребну документацију и помоћ при попуњавању захтева могу добити у нашој канцеларији за пољопривреду у згради ”Посавине” на Тргу или у згради општине у канцеларији број 21. Наши референти ће им као до сада помагати у тумачењу правилника и у попуњавању захтева – истакао је Богићевић и додао да је рок за предају захтева до 15. октобра.

  • Правилник о додели подстицајних средстава за младе пољопривреднике можете погледати овде.
  • Правилник о додели бесповратних средства за пластенике можете погледати овде.
  • Правилник о додели бесповратних средстава за наводњавање можете погледати овде.
  • Правилник о додели бесповратних подстицајних средстава за набавку опреме у пчеларству можете погледати овде.