Данас су, у организацији Градске општине Обреновац, матуранти Техничке школе у Обреновцу обишли погоне фабрике “МЕИ ТА” и у презентацији се упознали са пословањем компаније која тренутно има скоро 2.000 запослених.

Андреј Ђујић, менаџер за људске ресурсе компаније ”Меи Та” је, обраћајући се матурантима, рекао да је ова посета организована на заједничку идеју општине и компаније.

– Неки од вас ће отићи на студије, неки ће тражити посао, а ми смо желели да вам покажемо да у вашем комшилуку можете да се запослите у компанији која рачуна на вас – казао је Ђујић.

Помоћник председника Градске општине Обреновац, Драган Блажић се захвалио представницима компаније на изузетној сарадњи.

– Добра сарадња школе, општине и компаније је ове године резултитрала увођењем дуалног образовања, то јест, уведен је нови образовни профил оператер машинске обраде – истакао је Блажић.

Матуранти који су ове године завршили Техничку школу имаће прилику да одмах добију посао, рекао је члан Већа Градске општине Обреновац, Предраг Јовановић.

– Још од времена Јосипа Броза Тита се није десило да одмах по завршетку средње школе добијете шансу да се запослите. Управо се то данас дешава, а ови млади људи ће директно добити понуду и видеће на лицу места шта се то овде ради. Не морају и не треба сви овде да раде, неки треба да наставе школовање, неки треба да се опробају у приватном сектору, јер нема јаке државе без јаког приватног сектора, али важно је да ученици знају да овде сви имају једнаке шансе и да никакве родбинске или страначке везе ту не помажу – објаснио је Јовановић и додао да је стартна плата у фабрици виша од 60 хиљада динара месечно.

У Техничкој школи напомињу да је на захтев ЕПС-а уведен још један нови образовни профил бравар монтер који је у дуалном систему образовања.