Градоначелник Београда др Зоран Радојичић, помоћник градоначелника Александар Маркoвић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић положили су данас камен темељац за изградњу новог крила Дома здравља у овој београдској општини. Догађају су присуствовали секретар Секретаријата за инвестиције Лука Петровић, вршилац дужности директора EПС-а Милорад Грчић и директор Дома здравља Обреновац, Бојан Пешић.

Градоначелник Радојичић је истакао да је ово његова прва посета једној градској општини и додао да му је драго што је у питању Обреновац.

– Данас постављамо камен темељац за ново крило Дома здравља у Обреновцу, општине која има велику перспективу и која ће се сигурно даље развијати. Не постоји ништа важније од адекватне здравствене заштите за наше суграђане. Сваки динар који уложимо у бољу организацију, квалитетније лечење и боље услове рада колега које раде у Дому здравља, многоструко се враћа јер резултира бољом здравственом заштитом наших суграђана – казао је др Радојичић.

Он је нагласио да су овакве инвестиције потребне Београду и да почетак реализације овог посла представља испуњење датих обећања, када су у питању велики и важни пројекти.

– Више пута сам истакао да ћу током свог мандата настојати да урадим ствари које ће свакодневни живот грађана учинити квалитетнијим. Једна од најважнијих ствари за које ћу се борити јесте равномеран развој свих београдских општина.  Мој данашњи долазак у Обреновац је порука да ћу о томе додатно водити рачуна. Верујем да ће посао бити завршен у року од девет месеци и да ћемо се по истеку тог рока поново овде окупити да прославимо крај радова – казао је др Радојичић.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је истакао да је у Обреновцу актуелан велики број радова који су махом везани за инфраструктуру и изградњу новог моста.

– Ради се и на изградњи нових фабрика, али све то нема смисла уколико не постоји квалитетна здравствена заштита. Као председник општине поносан сам на чињеницу да је градоначелник своје прво велико градилиште отворио управо у Обреновцу. Сигуран сам да нас у наредне четири године очекује нови напредак Београда и свих општина – казао је Чучковић.

Он је додао да је поносан на општински пројекат ,,Заједно до здравља” где се сваке године сви лекари са бироа рада ангажују за рад у Дому здравља у Обреновцу. Чучковић је истакао да ће већ сутра више од 200 матураната Техничке школе у Обреновцу добити понуду за посао у компанији ,,Меи Та”.

Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исаиловић казао је да ће нова зграда простирати на 2100м2. Он је истакао да се више од 40 година није радио овако велики здравствени објекат и да грађани Обреновца заслужују нови и модеран објекат. Исаиловић је додао да ће нова зграда бити завршена за девет месеци.

У склопу нове зграде налазиће се служба хитне помоћи и служба за здравствену заштиту одраслих. Вредност инвестиције износи три милиона евра.