У Спортско културном центру “Обреновац” синоћ је одржан концерт полазника школе модерне гитаре Зорана Зечевића. Школа модерне гитаре, у оквиру програма неформалног образовања ”Обреновац-град знања”, функционише већ неколико година. Кроз радионице школе у протеклих седам година прошло је више од 300 полазника, док је у последњем циклусу, који је трајао од јануара до јуна 2018. године, школу похађало њих 50. 

Зоран Зечевић је објаснио да је концерт конципиран тако да буде и забаван јер сада има и пуно поп певања.

– Од скоро смо почели да се бавимо и вокално инструменталним извођењем тако да има и поп певања. Јако сам задовољан јер, чак и полазници узраста од 10 година, имају озбиљне планове, то јест желе да упишу музичке школе – казао је Зечевић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић је рекао да радионица даје лепе резултате.

– И само једно дете да прође кроз ову бесплатну радионицу је победа, а тек педесеторо њих је огромна победа. Планирамо да од почетка следеће године покренемо нови циклус ове школе, који ће трајати од јануара до јуна, како бисмо свим заинтересованима пружили шансу да искажу свој таленат – рекао је Станојевић и додао да је пред нама и летњи циклус бесплатних радионица за младе и подсетио да се заинтересовани могу пријавити путем сајта Градске општине до 28. јуна.

Научене лекције показали су садашњи и бивши полазници школе, док је специјални гост био гитариста бенда ”Неверне бебе”, Саша Ранђеловић.