Данас је једна група малишана из ПУ “Перка Вићентијевић” у обданишту Цицибан у Обреновцу имала прилику да погледа несвакидашњу представу под називом “Досадни принц и модерна принцеза”. Необичност представе се огледа у томе да су њени глумци били родитељи деце која похађају предшколску групу у овом вртићу.

Идеја за настанак овакве представе потекла је од васпитачица, а родитељи су се са задовољством одазвали. Представа је настала као резултат драматизације бајке коју су осмислили и написали сами малишани.
Ова активност је само једна од многих које се спроводе у ПУ “Перка Вићентијевић” у Обреновцу, а све у циљу укључивања породице у васпитно образовни рад.
 

 Данашњем дешавању су, поред деце, присуствовали председник општине Обреновац Жељко Јоветић и градска секретарка за дечју заштиту Љиљана Јовчић.

– Сарадња родитеља и васпитача је јако важна и деца су данас потпуно постала свесна подршке коју имају у својим породицама, а оно на чему се инсистира је добра сарадња вртића, васпитача, стручних сарадника и оних који највише воле децу, а то су родитељи. Оно што је такође значајно је да су сви имали прилике да учествују у стварању ове веома необичне бајке, која је примерена савременом добу и није класична бајка коју смо сви имали прилике да читамо својој деци. Мени је необично драго да се ради о групи која се припрема за полазак у школу и наравно да је посебно задовољство то што су деца препознала своје родитеље у овој позоришној представи. На моделу овакве сарадње родитеља и васпитача која постоји у обреновачким вртићима заснива се целокупан васпитно образовани рад у предшколским установама у Београду – изјавила је Љиљана Јовчић, градска секретарка за дечју заштиту.