Јавно предузеће за изградњу Обреновца је у протеклом периоду кренуло са реализацијом пројекта постављања и замене надстрешница на аутобуским стајалиштима на територији Градске општине Обреновац.
 
Пројекат надстрешница је урађен као типски пројекат за аутобуска стајалишта на линијама јавног превоза по месним заједницама на територији наше општине у циљу заштите корисника од временских непогода.
 
– Прошле године смо изменили план Јавног предузећа за изградњу. Ово је једна иницијатива месних заједница да уредимо аутобуска стајалишта. Некада је то радило СП „Ласта“, али с обзиром на велики број стајалишта који треба да уреде ми смо покушали да притекнемо у помоћ. Они су били сагласни са тим, тако да смо изменом буџета створили основ у ЈП за изградњу и за нешто мање од пет милиона динара успећемо да завршимо 26 аутобуских стајалишта на широј територији Обреновца – рекао је председник општине Обреновац Жељко Јоветић.
 

Директор ЈП за изградњу Обреновца Светозар Добрашиновић је о овом пројекту рекао:
 
– На основу искуства других градова, покушали смо да направимо најбољу конструкцију надстрешница и да оне буду што сврсисходније. Направили смо два типа надстрешница, дужине три и четири метра. Надстрешнице су модуларне, што значи да могу да се дограђују и прилагођавају новим потребама. Пошто је наша конструкција оригинална, показало се да је и много јефтинија од свих модела које постоје на тржишту. У просеку је јефтинија 50 одсто у односу на оне које постоје на тржишту.