Систем даљинског грејања је главни елемент који живот у Обреновцу чини бољим у односу на све градове у Србији. Трајно опредељење ЈКП ”Топловод” и Градске општине Обреновац је континуирано и интензивно улагање у санације и реконструкције како би се очувала поузданост инфраструктуре. 

Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао радове на извођењу санације примарног вода од КО-П до ТП 45 који су у петак започети у насељу Циглана.

Чучковић је том приликом објаснио да је, као и прошле године започета реконструкција преко 15 километара топловодне мреже широм Обреновца.

– У насељу Циглана су цеви старе више деценија и неопходно је да се замене због квалитета грејања. На сваком градилишту ћу лично бити присутан, и гарантоваћемо да до краја лета имамо завршетак радова и топлих проба и да ће свако градилиште и сви паркови кроз насеља и игралишта бити враћена у пређашно стање – обећао је Чучковић.

Директор ЈКП ”Топловод” Борис Ивковић је подсетио да је то предузеће прошле године имало улагања од милион евра на санацијама и реконструкцијама, као и да је то, на осам градилишта, узвратило уштедама на топлој води.

– Имали смо смањење губитака више од пет пута и више од пет милиона динара уштеде месечно у грејној сезони. То нам је дало крила да наставимо у истом и већем интензитету. Тренутно смо на једном од 10 градилишта која ћемо ове године, такође, износом од милион евра, учинити бољим и поузданијим за генерације које долазе. Прошле године смо од Црне тачке кренули до залеђа улице Војводе Мишића, сада настављамо од тог места и завршавамо овај конзум града са новом количином поуздане енергије и за овај и за неки будући конзум. Конкретни радови су у дужини од 200 метара, дужина цеви 400 метара, док је вредност радова пет милиона и сто хиљада динара, а завршићемо за месец дана – казао је Ивковић и додао да се данас отвара још једно градилиште код вртића ”Невена”.

– После тога ће из дана у дан, ницати градилишта, тако да ћемо до септембра учинити систем још бољим и поузданијим, а у складу са техничким могућностима бавимо се и ширењем мреже тамо где за то има оправдања – објаснио је Ивковић.

Обавештење ЈКП ”Топловод” о почетку радова на извођењу санације примарног вода од КО-П до ТП 45 и планираним трасама можете погледати овде.

Обавештење ЈКП ”Топловод” о почетку радова на извођењу санације примарног вода за обданиште ”Невена” и планираним трасама можете погледати овде.