Сезона купања на обреновачким базенима почеће у суботу, 16. јуна. Малишани ће на нове тобогане морати да сачекају до почетка јула, јер ће атракције које су намењене најмлађима бити постављене пре рока, али не и пре почетка јула. Цена дневне карте за грађане ове сезоне је 250 динара.

– Сезону ћемо отворити 16. јуна на захтев наших суграђана. Део са новим садржајима ћемо привремено оградити до завршетка радова, а од првог јула малишани ће имати прилике да уживају у атракцијама које су сами изабрали. Имаћемо потпуно нове тобогане, део за малишане и део за децу до 12 година. Поставићемо и два нова реда лежаљки. Цена ће бити 250 динара, на територији Града Београда приближно нема оваква повољна цена, за децу до седам година карта ће бити 100 динара, док ће цена полудневне износити 180 динара – најавио је Иван Јегоровић, директор СКЦ-а.
Ове сезоне улаз за малишане до три године биће бесплатан.
Председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић захвалио се свим извођачима на преданом раду и нагласио да ће њихов труд допринети да Обреновац изгледа знатно лепше. Он је додао да је овај пројекат један од најдражих који је завршен на територији општине Обреновац.
СКЦ “Обреновац” током летњег распуста, организује програм који подразумева бесплатне термине за купање средом за време летњег распуста. Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину допринео је у значајној мери реализацији програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање. За време трајања програма стално ће бити присутан лекар, спасилачка служба, служба обезбеђења и одржавања.
Такође, током летњег распуста, од 18. до 29. јуна 2018. године организоваће се и спортске активности у спортској хали за заинтересовану децу школског узраста. Град Београд – Секретаријат за спорт и омладину допринео је у значајној мери реализацији програма обезбеђивањем неопходних средстава за финансирање.
Пројекат “Летњи распуст 018” подразумева обуку и такмичење у три различита спорта – фудбал, кошарка и стони тенис. Пројектом је планирано да сва деца која буду учестовала у реализацији програма, прођу кроз обуку за сва три наведена спорта и да након тога узму учешће у организованим такмичењима. Активности у оквиру пројекта биће реализоване у периоду од понедељка, 18. јуна до петка, 29. јуна и то радним данима од 9.00 сати до 15.00 сати. Програм ће бити бесплатан за све полазнике.