Техничка школа у Обреновцу блиско сарађује са ЈКП ”Топловод” већ дужи низ година и зато је данас у том предузећу одржан завршни испит за ученике Техничке школе завршног разреда образовног профила бравар заваривач.

Директорка школе Рајка Бабић каже да ову генерацију чине 22 ученика, а да данас два ученика полажу завршни испит у ЈКП ”Топловод”.

– Ученици су од другог разреда у Топловоду на реализацији практичне наставе и заиста су им обезбеђени сви реални услови за рад – рекла је Рајка Бабић.

Борис Ивковић, директор ЈКП ”Топловод” је рекао да се, после шест година интензивне сарадње између школе и предузећа, сада виде озбиљни резулати.

– Ови млади људи су узели своју судбину у своје руке. Ово је јако профитабилно занимање, а када смо правили његову промоцију, дошли смо до тога да је то данас најпопуларније занимање. То је занимање које захваљујући великим зарадама решава битна питања у животу једног младог човека. Поред нашег предузећа, има доста привредника који примају ученике на праксу, а касније их и запошљавају – истакао је Ивковић.

Драган Блажић, помоћник председника Градске општине Обреновац је рекао да је ово одличан пример дуалног образовања.

– Поред ЈКП ”Топловод”, ученицима дају шансу и ПроТЕНТ, ТЕНТ и многе приватне фирме, јер свако дете које заврши овај смер има сигурно радно место. Знање које им преносе мајстори је врхунско и непроцењиво. Са друге стране, организујемо посету фабрици компаније ”Меи Та” за све ученике треће и четврте године Техничке школе, како би се упознали са процесом и условима за рад – најавио је Блажић и додао да ће тада истовремено бити интервјуисани сви ученици који желе да нађу запослење у тој фабрици.