Свеобухватна акција коју спроводе Градска општина Обреновац и ЈКП ”Обреновац” која се односи на уклањање дивљих депонија данас је настављена у насељу Музичка колонија. Милорад Јанковић заменик председника Скупштине Градске општине Обреновац је рекао да депонију у том насељу стварају сами мештани без обзира што имају канте за комунални отпад.

– На простору око дечјег игралишта и терена фудбалског клуба ”Црвена застава” у насељу Музичка колонија је огромна депонија коју стварају грађани без обзира што имају канте и уредно плаћају изношење смећа. Овим чишћењем ћемо уредити овај простор, али ћемо, такође, покушати да простор оградимо како бисмо онемогућили даље бацање смећа – казао је Јанковић.

Бранислав Вилотић из Кабинета председника Градске општине Обреновац је рекао да је акција чишћења до сада била јако успешна.

– Чистили смо по свим месним заједницама као и по граду. Морам да напоменем да су баш на овом простору исписане две пријаве за починиоце, и да су казне до 50 хиљада динара за физичка лица, док су за правна лица још више. Награде за оне које сликају починиоце су пет хиљада динара, а велики проблем са дивљим депонијама је што се оне стално обнављају. Зато ћемо на разним местима ускоро поставити камере – најавио је Вилотић.

Јавно комунално предузеће ”Обреновац” је захваљујући новим машинама које је купило у претходном периоду од почетка године очистило 18 великих и преко 50 мањих дивљих депонија широм Обреновца. Следеће локације које ће бити чишћене у оквиру ове акције су депоније у Стублинама, Пироману, Бровићу, Кртинској, Великом Пољу и Ратарима.