Данас је председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић у Клубу за децу и младе у Спортско-културном центру ”Обреновац” доделио студентске награде за најбоље студенте са територије Градске општине Обреновац у 2017/2018. школској години. Студентске награде добило је 50 студената, и то 45 студената факултета и високих школа чији је оснивач Република Србија и 5 студената акредитованих приватних факултета.

Чучковић се обратио студентима и подсетио их о чему је било речи на претходном састанку.

– Рекли смо на претходном састанку да ћемо имати још једну велику фабрику у Обреновцу, до краја године ће и она бити завршена. Студенти који су сада на завршној години, имају могућност да дођу до запослења. Такође, потписан је уговор за пројекат одсумпоравања који суштински продужава век нашој термоелектрани за још 50 година што је озбиљан потенцијал. И прошли пут сам констатовао, и желим то опет да напоменем, велика је радост што међу 50 студената има 6 будућих доктора. То је ствар проблематична за нашу општину, јер имамо дефицит лекара. У једном тренутку смо имали 18 лекара на бироу, и све смо их преко општинског пројекта убацили у Дом здравља и београдске установе – истакао је Чучковић.

Чучковић је даље закључио да је Обреновац постао место где се данас може остварити један добар професионални радни ангажман.

– Фабрика соје је четврта фабрика на нашој територији која ће бити готова за месец дана, и у којој ће бити потребни технолози, економисти и слично. Аутопут који се гради ка Београду, сви садржаји које имамо у Обреновцу, аквапарк, бесплатно летовање и зимовање и бесплатан спорт за вашу децу, када их будете имали, стварају могућност да наставите овде да живите да сви заједно радимо на томе да наша општина буде боља и богатија – рекао је Чучковић.

Члан Већа Градске општине Обреновац Милош Станојевић је казао да су у току припреме за програм ”Матурско лето”.

– Успех студената је из године у годину све бољи, а првих 50 од осталих студената на листи деле нијансе. Самим тим је општина прошле године покренула програм ”Матурско лето” како би 12 студената ”испод црте” наградила летовањем на Закинтосу – напоменуо је Станојевић и додао да је полазак планиран почетком августа.

Студентима се додељује студентска новчана награда у појединачном нето износу од по 72.000,00 динара. Овом приликом најбољима са територије општине Обреновац додељена је друга рата, док су прву добили у фебруару ове године.