Данас је ЈКП ”Београд пут” започело радове на тоталној реконструкцији пута Л-2009 у Пољанама. 

Владан Петровић, одборник у Скупштини општине Обреновац је истакао да је ово прва озбиљна реконструкција пута од његове изградње 1980. године.

– Реконструкција ће се радити у две фазе, и битно је да ће прва деоница бити ускоро готова. Од центра до моста на Колубари, није могуће применити исту технологију с обзиром да је у питању плавно подручје.  Док надлежне службе не заврше испитивање, очекујемо да ће ти радови трајати током лета – казао је Петровић.

Зоран Ранковић председник Савета месне заједнице Пољане је подсетио да је у претходном периоду урађен пут Л-2007 који спаја Пољане са Дражевцем, уведена је нова линија јавног превоза Баново Брдо – Пољане Доњи крај, изграђена је нова школа, а урађено је и преко 3 километра новог мелорационог канала.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је искористио прилику да најави радове и у Рватима и Звечкој.

– Након овог градилишта, машине ћемо преселити у Купиначку улицу у Рватима, мештани ће уз Купинац добити комплетно уређен канал и саобраћајницу. У Звечкој смо ту врсту активности  поделили на два дела, од надвожњака у Звечкој Шабачким путем до силоса у Ратарима, а други је када завршимо пројекат канализације Шабачког пута, то јест када будемо видели тачно куда иде траса и канализационе цеви, да ли ће се сећи Шабачки пут или ће ићи уз сам пут, тада ћемо извршити реконструкцију пута од Интерекса до надвожњака – истакао је Чучковић и закључио да ће на тај начин Обреновац бити премрежен баш онако како је обећано са новим и модерним саобраћајницама као и да ни једна месна заједница неће бити запостављена.