Ако сте средњошколка/средњошколац, студенткиња/студент, активисткиња/активиста, политичарка/политичар од 16 до 25 година и активно учествујете у раду вашег ђачког парламента, студентске организације, омладинске  организације или подмлатку политичке партије или имате план да се на такав или сличан начин друштвено ангажујете:

Канцеларија за младе ГО Обреновац у сарадњи са Канцеларијом за младе града Београда вас позива на тродневну обуку “Механизми борбе против корупције у Србији” . Обука ће се одржати у два термина, за две групе.
Прва група: од 11. до 13. марта 2011. године,
Друга група: од 18. до 20. марта 2011. године,
у хотелу „Палас“, Топличин венац 23, Београд.

Том приликом биће представљени механизми борбе против корупције у Србији, као и важност њеног детектовања и адекватног реаговања. Поред тога, обука ће представљати и прилику за размену мишљења о улози различитих актера у друштву, а посебно младих, у спречавању корупције. Циљ обуке је јачање капацитета младих кроз налажење начина за њихово укључивање у активности подизања нивоа свести њихових вршњака о овој теми, као и јачање њиховог и, посредно, интегритета институција и друштва у целини.

Предност ће имати они млади људи који су свесни важности решавања проблема корупције, који су спремни да се активно укључе у активности везане за ту тему, као и они који се овом темом желе бавити теоретски (писање семинарских, дипломских радова и мастер теза). Број учесника из Обреновца  jе 2 по групи. Само полазници који учествују сва три дана обуке, добијају сертификат о похађању обуке.

Попуњени пријавни формулар  треба послати најкасније до четвртка, 1. марта 2011. године. Након процеса селекције, одабрани и резервни кандидати ће добити повратну информацију о учешћу најкасније до уторка, 8. марта 2011. године.  За све додатне информације можете се обратити  Канцеларији за младе на телефон 8724025.
 
Организатори: Канцеларија за младе у Београду – у сарадњи са организацијом World Learning – програм Community Connections и учесници њиховог програма „Успешна примена Закона о сукобу интереса“ из Агенције за борбу против корупције, Државне ревизорске институције, Транспарентности Србија, Сталне конференције градова и општина, новинске агенције БЕТА и Радио Зрењанина.