Одељење за инспекцијске послове управе Градске општине Обреновац у наредном периоду вршиће појачану контролну у циљу одржавања комуналног реда у целом граду.  Члан Већа Градске општине Обреновац Александар Пантелић казао је да је примећен повећани број возила који се непрописно паркирају.

-Нулта толеранција биће према свима онима који своја возила паркирају на јавним и зеленим површинама. Апелујемо на суграђане да обрате пажњу где остављају своја возила, постоји довољан број паркинг места у граду. Друга активности биће усмерена на комунални ред у двориштима. Сви они који не уређују своја дворишта, држе велику количину смећа и слично, добиће опомене и прекршајне налоге. Трећа активност везана је за објекте и инвеститоре који не одржавају или униште тротоар – нагласио је Пантелић.

Казне за непрописно паркирање за физичка лица износи 5000 динара, уколико се плати у првих осам дана казна износи 2500 динара. За правна лица казна износи 50 000 динара. Предвиђене казне за неуређена дворишта по одлуци о комуналном реду су 10 000 динара за физичка лица. Казне за инвеститоре који тротоаре не врате у првобитно стање износиће 50 000 динара.