Данас су започети радови на тоталној реконструкцији деонице пута који повезује општине Уб и Обреновац у дужини од 8,5 километара од Љубинића ка Јошеви. Радове је обишао председник Градске општине Обреновац, Мирослав Чучковић који је том приликом изјавио следеће.

– Мислим да ће спајање Ваљевског пута и реконструкција пута за Бањане пружити нови квалитет живота мештанима села која су око Љубинића и Јошеве са основном жељом да млади остану на селу – казао је Чучковић и апеловао на возаче да обрате пажњу на безбедност у саобраћају и да новом саобраћајницом, убудуће, не возе више од 50 километара на час.

Чучковић је најавио да ће се ове машине ускоро преселити и на Шабачки пут, где ће се радити реконструкција деонице пута од надвожњака у Звечкој до силоса у Ратарима.

– Сутра започињемо радове и у Пољанама, од надвожњака до школе, а имамо и геодетски снимак који је показао и одређену врсту проблема од школе до окретнице зато што је због поплава подлога попустила – истакао је Чучковић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Милан Марошанин је објаснио да без обзира ко је извођач радова, општина и то предузеће имају обавезу да контролишу све радове који се изводе на територији Обреновца.

– Република Србија, Град Београд и општина имају за 2018. годину јасно и недвосмислено дефинисану комплетну путну инфраструктуру која треба да се одржава. Све мора да буде урађено квалитетно да би дуже трајало. Приметили сте да је технологија рада другачија, стругани асфалт остаје на простору, врши се његова рециклажа, поновно ваљање, постављање носећег слоја од ситне ризле, а затим асфалтирање, тако да више немамо губитака на транспорту и то доноси и уштеду и нови квалитет у изградњи путне инфраструктуре – закључио је Марошанин.

Рок за завршетак радова је 60 дана, а инвеститор је ЈП ”Путеви Србије”.