Поред месних заједница Скела и Ушће, од 1. јула ће системом одношења комуналног отпада бити обухваћена и месна заједница Јасенак.

ЈКП ”Обреновац” је данас, на захтев Савета месне заједнице Јасенак, започело поделу канти мештанима. Директор тог предузећа, Зоран Лапчевић је том приликом истакао да ће се та активност наставити и даље, док год та услуга не буде доступна сваком грађанину Обреновца.

– Потребно је време да се поделе канте, тако да ће у току јуна Јасенак, Скела и Ушће бити снабдевени са канатама како би наша услуга могла да почне од 1. јула – казао је Лапчевић.

Заменик председника Градске општине Обреновац, Миодраг Митровић је објаснио да је прошле и ове године у механизацију и опрему за ЈКП ”Обреновац” уложено више од милион евра, тако да су сада видљиви први ефекти тог улагања.

– Недавно је била расподела канти и на Ушћу и Скели, претходно је проширен обухват у Дражевцу и Конатицама, ево сада смо у Јасенку. Надамо се да ће уз остале мере које ће предузети ЈКП, општина и инспекцијске службе допринети смањивању и коначно потпуном ишчезавању дивљих депонија. Иако је недавно било рашћишћавање дивљих депонија на комплетној територији Обреновца, има новонасталих депонија, а потребно је опет расчистити старе, нажалост, тога још увек има и против тога се морамо борити – казао је Митровић.

Љиљана Станчић из Сенића краја у Јасенку је до сада амбалажу носила у торби и бацала у Обреновцу, од органског отпада је правила ђубриво за башту, а грање је палила, тако да је изразила задовољство поводом ширења обухвата система одношења комуналног отпада.