Завршени су радови на реконструкцији варошког купатила познатијег као ”Стара бања” и све је спремно за отварање сезоне купања. Пројекат је обухватао грађевинске радове, елетро и машинске радове као и реконструкцију котларнице и реконструкцију и санацију обе бунарске бушотине бањске воде.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца, Милан Марошанин је рекао да су са завршетком радова и радници ЈКП ”Обреновац” обучени, те им је нов објекат предат на употребу.

– Сву опрему која је преко 50 година била у функцији, али је дотрајала, ми смо успели за 4 месеца да заменимо и да грађевински рконструишемо објекат. Уградили смо опрему која је потпуно аутоматизована. Сада ће котлови радити на пелет, а аутоматски се дозира количина воде у зависности од броја корисника – објаснио је Марошанин уз уверавање да ће се инвестиција од 15 милиона динара за Обреновчане исплатити.

Зоран Лапчевић, директор ЈКП ”Обреновац” је рекао да сезона купања у варошком купатилу почиње у понедељак, 11. јуна.

– Термини су 10.00, 11.00, 12.00, 13.00 и 16.00, 17.00 и 18.00 часова и унапред се резервишу. У складу са интересовањем можемо убацити још додатних термина али то ћемо видети када сезона почне. Цене су на нивоу прошлогодишњих 315 динара за једно купање, пензионери чија су примања мања од 25 хиљада динара имају попуст од 50 одсто. На располагању је 23 купатила у ламели А, а у реновираном делу објекта има 7 нових купатила – истакао је Лапчевић.

Бањска вода у Обреновцу је изузетно богата лековитим састојцима. Званична потврда статуса бањског места стигла је 1899. године, када је промовисана изузетно лековита алкално-сумпоровита вода обреновачке бање. Први темељи и постаменти котларнице датирају још из 1928. године. Котларница је последњи пут реконструисана 1958. године и до данас је радила на угаљ. Убудуће ће грејање бити на пелет, а подно грејање ће такође бити у систему грејања.