Синоћ је 50 обреновачких пољопривредника отпутовало на сајам пољопривреде који се одржава у Минску. Трошкови пута, боравка и посете Међународном сајму пољопривреде у Минску (Белорусија) су плаћени из буџета Градске општине Обреновац са циљем упознавања и едукације са новим достигнућима у области пољопривредне производње и механизације.

Члан Већа Градске општине Обреновац задужен за пољопривреду и село, Александар Богићевић је подсетио да општина већ шесту годину за редом организује овакве посете међународним сајмовима у Европи.

– До сада смо били на сајмовима у Западној Европи, у Италији, Шведској, Немачкој, Француској, а ове године идемо и у земљу Источне Европе. Белорусија је нама блискија земља и очекујемо да ћемо сада видети приступе који су сличнији нашима. Многи пољопривредници који су до сада били са нама на сајмовима су успели у својим газдинствима да примене оно што су тамо видели. Сајмови су интересантни и за сточаре, и воћаре и ратаре, значи, све гране су заступљене – објаснио је Богићевић најавио да ће општина наставити овакве програме као и да је за следећу годину у плану посета Шпанији.

Група пољопривредника се са пута враћа у суботу, 9. јуна.