На иницијативу Комисије за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац, данас су бициклистима подељене заштитне кациге како би се на тај начин повећала њихова безбедност у саобраћају. Ова акција спроведена је у сарадњи са припадницима сектора саобраћајне полиције у Обреновцу.

– Већ другу годину за редом Комисија за безбедност у саобраћају Градске општине Обреновац у сарадњи са саобраћајним сектором полицијске станице дели Обреновчанима бициклистима кациге који су од јутрос у пролазу код пијаце. Бициклизам и његова промоција је важна за нас, а у прилог томе говори и чињеница да улажемо у бициклистичке стазе. Само прошле године смо урадили деоницу од 17 километара стазе од Дудова до Забрежја, а ове године смо започели радове на изградњи нове деонице од Перила на Забрежју до Забрана – казао је Вранешевић, председник Комисије за безбедност у саобраћају и напоменуо да, по закону, бициклисти нису у обавези да носе кациге, али да то много доприноси њиховој безбедности.

Вранешевић је овом приликом још једном апеловао на бициклисте да воде рачуна како су им обележене бицикле, као и да се крећу десном страном коловоза.

Прошле године је у саобраћајној незгоди једно лице изгубило живот, а циљ ове акције и деловања Комисије је да у будућности не страда нити један бициклиста.