Данас је Јавно комунално предузеће поделило мештанима Скеле и Ушћа канте, чиме је озваничено да су те месне заједнице обухваћене системом одношења комуналног отпада у Обреновцу.

Директор ЈКП ”Обреновац” Зоран Лапчевић је рекао да је данас подељено преко 300 канти за домаћинстава на Ушћу и Скели.

– Канте се деле у складу са планом предузећа да услуга буде доступна свим грађанима, што значи да ће судови запремине од 240 литара бити пражњени једном месечно, као и по остатку Обреновца – казао је Лапчевић.

Бранислав Вилотић из Кабинета председника општине је истакао да је, у овим селима, до сада био велики проблем због неадекватног одлагања отпада.

– Пре неколико месеци су очишћене две велике депоније у Скели и идаље радимо на томе. Апелујем на мештане да не бацају отпад на местима која за то нису предвиђена, јер су казне до 50 хиљада динара, а за правна лица су казне и много више – истакао је Вилотић и додао да су награде за оне који усликају починиоце пет хиљада динара.

Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац је том приликом подсетио да је од Ушћа до Скеле у потпуности реконструисан део Шабачког пута у дужини од скоро четири и по километра.

– Реконструисан пут, са комплетном хоризонталном и вертикалном сигнализацијом, предат је на располагање грађанима Обреновца. Улаз у Обреновац из правца Шапца је урађен по свим стандардима. Такође, сада је обухват одношења комуланог отпада у целом Обреновцу комплетно уређен, од једне до друге границе наше територије, од Мале Моштанице до Владимираца. За нас је важно што данас крећемо и обухват у селу Јасенак. Сматрам да износ од 600 динара месечно, је нешто што свако домаћинство може да изнесе за добробит Обреновца. Системски и плански смо радили, тако да када сам пре годину дана најављивао куповину нових машина и нове опреме за комунално предузеће, то је био први корак како бисмо могли да очистимо све дивље депоније, а након тога и да пружимо прилику грађанима да чувамо Обреновац – рекао је Чучковић.

Чучковић је искористио прилику и најавио да се из Скеле, машине које су радиле реконструкцију пута, селе у Љубинић, где ће се реконструисати деоница од преко осам километара ка Јошеви, као и да у уторак креће реконструкција пута од окретнице до надвожњака у Пољанама.