Идеално друштво је оно у којем сваки појединац може да оствари све своје капацитете и да живи достојанствено свој живот. Инклузивно образовање је предуслов за развијање таквог друштва, заснованом на толеранцији, на разумевању другог, на поштовању свакога, на отворености и прихватању.
Обреновац је један од 100 градова Србије у којем ће, од фебруара до краја маја 2011. године, бити реализована кампања за инклузивно образовање “Сви у школу, будућност за све!”. Циљ кампање јесте остваривање квалитетне инклузивне културе и праксе за све девојчице и дечаке кроз: развијање свести у стручној и широј јавности о значају инклузије, пружање подршке свим учесницима у образовном процесу и подршку примени Закона о основама система образовања и васпитања из 2009. године.

У циљу бољег разумевања појма инклузије и инклузивног образовања, као и значаја инклузије за друштво у целини, биће организована трибина уз истовремену медијску кампању на локалном нивоу.  

Кампању партнерски реализују Савез учитеља Републике Србије (СУРС), ЦИП-Центар за интерактивну педагогију (ЦИП) и Центар за образовне политике (ЦОП), уз подршку Фонда за отворено друштво и у сарадњи са тимом пројекта “Пружање унапређених услуга на локалном нивоу – ДИЛС“ Министарства просвете.