Педесетак најбољих ученика и ученица са заваривачких смерова окупило се 23. маја 2018. на Београдском сајму, како би стручној јавности приказало своје умеће и квалификовало се за међународно такмичење наредне године. Надметали су се махом ђаци машинских школа профила бравар-заваривач, и неколико њих који уче за завариваче и техничаре за репаратуру. Поред тога, имали смо и једну категорију бивших ученика машинских школа, до 22 године старости.

Од маја 2013. године ученици Техничке школе у Обреновцу остварују изванредне резултате на такмичењима у завривању. Постижу пласман од првог до трећег места. Учествовали су и на међународним такмичењима оставривши сличан пласман.

Ученици Техничке школе и ове године су постигли одличне резултате у обе категорије:

I средњошколска категорија (тест знања и практични рад):

1. место у МАГ заваривању Марко Милошевић, ученик одељења 3/9, бравар-заваривач
2. место у У РЕЛ (111) заваривању: Драган Кужић, ученик одељења 3/9, бравар-заваривач
4. место у ТИГ (141) заваривању Алекса Гајић, ученик одељења 3/9, бравар-заваривач
Ментори су професори практичне наставе: Милан Сердар, Радисав Вилотић и Зоран Лукић.

II категорија до 22 године старости (практични рад):
У МАГ заваривању:

2. место Данијел Деспотовић (компанија Стелит 90 – бивши ученик Техничке школе)

3. место Марко Милошевић (Техничка школа, Обреновац).

– У ТИГ 141 заваривању: Марко Василић (компанија Виа Оцел доо, бивши ученик Техничке школе), Стефан Василић (компанија Via Оcel доо, бивши ученик Техничке школе).

Ученици Техничке школе су сјајне резултате постигли и на Републичком такмичењу из историје. Вељко Пауновић, Тијана Остојић, Јелена Максимовић и Снежана Цветковић су захваљујући ГО Обреновац, која им је обезбедила превоз, отпутовали у Зрењанин, где је 26. маја одржано најпрестижније такмичење из историје у Србији.

1. место је освојио Вељко Пауновић, ученик одељења 4/4, смер електротехничар рачунара, трећи пут за време свог школовања.
3. место Тијана Остојић у истој конкуренцији, ученица 4/5, смер економски техничар.

Ученице Јелена Максимовић и Снежана Цветковић су на листи коначних резултата међу првих двадесет. Ученицима је ментор била професорка Верица Шеварика.