Почели су радови на изградњи наставка пешачко бициклистичке стазе од Перила на Забрежју до Забрана. Радови које изводи Јавно предузеће за изградњу ,,Обреновац” биће завршени до краја јула месеца, када ће спортистима и рекреативцима бити на располагању 1,980 метара стазе. По завршетку изградње ове деонице дужина пешачко бициклистичке стазе износиће 10 километара, од Купинца, преко Забрана, затим насипом до Перила, а онда Савском и улицом Аце Симовића до Обреновца.

-Нашим рекреативцима желим да скренем пажњу да у делу који води кроз Савску улицу буду опрезни и додатно поштују правила саобраћаја. Деоница коју радимо сада дужине је 1980 метара и вредност инвестиције је око 15 милиона динара – казао је Милан Марошанин, директор  Јавног предузећа за изградњу ,,Обреновац” и напоменуо да је у плану да се по завршетку радова уради и нова јавна расвета на овом простору.

Члан Већа Градске општине Обреновац др Обрад Исалиовић апеловао је на све рекреативце да корсите што више популарну ,,Стазу здравља”.

-Ово је један од најлепших делова нашег града. Треба га искористити и што више времена провести на бицикли у природи – рекао је Исаиловић.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка радова нагласио је да се изградњом ове нове деонице бициклом може стићи све до Аласке колибе на Забрану.

-Улица Аце Симовића нажалост је непроходна. Више од 10 аутомобила свакодневно препречи стазу и апелујем на Савет МЗ Забрежје да упути дописе полицији и комуналној полицији како би реаговале и ангажовале паук возило. Онемогућен је пролазак како пешацима тако и бициклистима. Морамо да имамо комунални ред на целој стази. Оно што је значајно је да ћемо током радова додатно пазити како се насип на овој деоници не би оштетио. У наредној години кренућемо у изградњу стазе од Перила до фабрике воде на Забрежју. То нам је крајни циљ, да са том деоницом од осам километара, комплетирамо круг где ће суграђани имати приближно 20 километара уређене и облежене пешачко бициклистичке стазе – најавио је Чучковић и нагласио да би се на тај начин омогућило да Обреновчани у што мањем броју користе возила.

Чучковић је додао да деоница која се ради има веома леп поглед на приобаље реке Саве и истакао да ће по завршетку свих радова Обреновчани имати стазу која је знатно већа од оне која се налази на Ади Циганлији.