Данас је у Спортско-културном центру ”Обреновац” потписан нови уговор са ”Центром дечјих летовалишта Београд” о наставку реализације програма ”Еко кампови”. Програм подразумева одлазак и боравак на планинама за све ученике нижих разреда обреновачких основних школа и у потпуности га финансира Градска општина Обреновац.

Уговор су потписали директор ”Центра дечијих летовалишта Београд” Милан Рогановић и директор ЈП Спортско-културни центар ”Обреновац” Иван Јегоровић.

Јегоровић је том приликом рекао да ће овог летњег распуста преко 1200 деце боравити на планинама, а да ће прва тура пут најлепших планина кренути 15. јуна.

– Ово је убедљиво најважнији пројекат који општина спроводи. Деца имају могућност да бесплатно бораве на идеалним местима и да се врате здравији и срећнији. Програми које тамо похађају су едукативни, квалитетно ће провести време, а оно што смо видели док смо их годинама обилазили нас је импресионирало и зато ћемо се потрудити да овај пројекат опстане и траје још много година – казао је Јегоровић и додао да ће деца, која буду била на Букуљи, моћи да посете и њихов аква парк и да виде како ће то изгледати и код нас.

Активност одлазака малишана на климатски опоравак реализује се од 2012. године и овај пројекат је јединствен у Србији. Више од 15 000 oдлазака реализовано је до сада. У склопу климатског опоравка ученици бораве на најлепшим планинама Србије на Тари, Гочу, Руднику и Букуљи за време распуста.